על הסכין: למה כדאי לשלב אבטיח במגש הפירות שלכם?

אבטיח הוא יותר מסתם פינוק טעים – הוא גם עמוס בחומרים מזינים ויתרונות בריאותיים שהופכים אותו לבחירה חכמה עבור כל מי שמחפש לשמור על תזונה בריאה. במאמר זה, נסקור מקרוב את היתרונות הבריאותיים הרבים שהוא מציע ונסביר למה כדאי לשלב אבטיח מעוצב במגש הפירות שלכם.

מה היתרונות של האבטיח?

אבטיח הוא פרי טעים ומרענן ועמוס ברכיבים תזונתיים סופר בריאים. הנה רק כמה סיבות מדוע כדאי לכם לשלב אבטיח במגש הפירות הבא שלכם:

אבטיח מורכב מכ-92% מים, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת לשמירה על נוזלים בגוף כדי לא להתייבש. בתוך כך, אכילת אבטיח יכולה לעזור לכם להישאר קרירים ורעננים, במיוחד בחודשי הקיץ החמים.

כמו כן,  אבטיח הוא מקור טוב לוויטמינים A ו-C, כמו גם אשלגן ומגנזיום. חומרים מזינים אלו חשובים לשמירה על בריאות העור, העיניים ותפקוד מערכת החיסון.

אבטיח הוא פרי דל בקלוריות בצורה יחסית, עם כ-46 קלוריות בלבד לכוס מלאה במיץ אבטיח. זה הופך אותו לאפשרות נהדרת עבור אלה שמנסים לשמור על משקל.

בנוסף, אבטיח מכיל נוגדי חמצון כמו ליקופן וויטמין C, שיכולים לסייע בהגנה על הגוף מפני נזקים מחיידקים. זה עשוי לעזור להפחית את הסיכון למחלות כרוניות כמו סרטן ומחלות לב. בנוסף, האבטיח עשיר בסיבים תזונתיים, מה שיכול לעזור לסייע למערכת העיכול ולמנוע עצירות.

לאחרונה כמה מחקרים העלו שאכילת אבטיח עשויה לסייע בהורדת לחץ הדם ולהפחתת הסיכון למחלות לב. ייתכן שהסיבה לכך היא נוכחות של תרכובות שונות שיכולות לעזור לשפר את זרימת הדם ולהפחית את הדלקת.

בסך הכל, אבטיח הוא פרי טעים ומזין שניתן ליהנות ממנו גם במגש הפירות שלכם. בין אם אתם אוכלים אותו לבד, מוסיפים אותו לסלטים או שייקים, או משתמשים בו להכנת משקאות מרעננים, שילוב של אבטיח בתזונה יכול לעזור לכם להישאר בריאים ולחות.

 

על מה צריך להקפיד כשחותכים אבטיח במגשי פירות?

אבטיח הוא פרי טעים ומרענן המושלם להוספה למגש פירות. עם זאת, חיתוך אבטיח למגש פירות יכול להיות קצת מאיים, במיוחד אם אינכם בטוחים כיצד לעשות זאת כראוי. הנה כמה שלבים שיעזרו לכם לחתוך אבטיח למגש פירות:

חפשו אבטיח מוצק, סימטרי וללא חבלות או נקודות רכות. הוא אמור להרגיש כבד גם לגודלו, מה שמעיד על כך שהוא עסיסי ובשל. שטפו את האבטיח תחת מים זורמים קרירים כדי להסיר לכלוך או פסולת. בעזרת סכין חדה חותכים את שני קצוות האבטיח. העמידו את האבטיח זקוף בקצה אחד וחתכו אותו לשניים לאורכו.

הניחו חצי מהאבטיח על קרש החיתוך וחתכו אותו שוב לשניים, כך שיהיו לכם ארבעה רבעים. השתמשו בסכין חדה כדי לחתוך בזהירות את הקליפה מכל רבע. חותכים כל רבע לקוביות בגודל הרצוי, אתם יכולים לחתוך אותו לקוביות גדולות או קטנות ככל שתרצו, תלוי בהעדפה שלכם. לאחר שחתכתם את כל האבטיח לקוביות, סדרו אותן על מגש הפירות יחד עם פירות נוספים כמו תותים, אוכמניות וענבים.

מה חשוב לדעת לפני שמזמינים מגש פירות מעוצב עם אבטיח?

אבטיח הוא פרי מתכלה שיכול להתקלקל במהירות אם לא מאוחסן אותו כראוי. עם זאת, עם תנאי האחסון הנכונים, אבטיח יכול להישאר טרי למשך זמן סביר.

אבטיח שלם ולא חתוך יכול להחזיק מעמד עד שבועיים אם הוא מאוחסן במקום קריר ויבש, כמו מזווה או מרתף. חשוב להרחיק את האבטיח מאור שמש ישיר ומחום, שעלולים לגרום לו להבשיל ולהתקלקל מהר יותר.

ברגע שאבטיח נחתך, הוא יתחיל לאבד את טריותו מהר יותר. יש לאחסן אבטיח חתוך בכלי אטום במקרר ולצרוך אותו תוך שלושה עד חמישה ימים. מומלץ גם לחתוך את האבטיח לחתיכות קטנות יותר ולהסיר גרעינים לפני שמירתו במקרר.

אם יש לכם שאריות של אבטיח שאתם לא חושבים שתצליחו לאכול לפני שהוא יתקלקל, אפשר גם להקפיא אותו לשימוש מאוחר יותר. ניתן להשתמש באבטיח קפוא בשייקים, סורבה ופינוקים קפואים אחרים.

בסך הכל, בעוד שאבטיח לא יישאר טרי במשך תקופה ממושכת, ניתן לאחסן אותו וליהנות ממנו במשך מספר ימים אם מאוחסנים אותו כראוי.

ומה לגבי מגש הפירות שלכם? אין ספק שהאבטיח יכול לשדרג אותו ביג טיים. אבל, אם אתם באמת רוצים ליהנות ממגש פירות טרי וטעים, אנחנו ממליצים לכם לטרוף אותו מיד כשהמשלוח מגיע, במיוחד אם יש במגש הזה אבטיח, כך תוכלו ליהנות מפרי טעים, עסיסי וטרי.

לסיכום, אין ספק שאבטיח היא טעים מאוד ולא פחות חשוב מזה, יפה מאוד. הוא מרשים במיוחד אם משלבים אותו בצורה מעוצבת במגש פירות ואנחנו בטוחים שמגש פירות עם אבטיח לא יוכל להשאיר את מי שמקבל את המגש הזה אדיש.

הבלוג שלנו