שעונית נאכלת הוא צמח מטפס שמו של הפרי בא לו כפי הנראה בגלל הפריחה שלו, המזכירה את לוח השעות של השעון.
תוכנו רך עד קשה, נוזלי ובו גרגרים שחורים רבים. טעמו מתוק חמצמץ, ויש המייחסים לו תכונות מרגיעות. הפרי ניתן לגידול לשם מאכל או להפקת מיץ, אשר לעתים קרובות משמש כתוספת למיצים אחרים בשל הארומה שלו. הדרך הנפוצה למאכל הפרי הוא בחצייתו לשניים והוצאת הזירעונים עם כפית.
בבר הפירות של טרופי פרי תוכלי למצוא מגש מעוצב עמוס בפירות חתוכים ובניהם ערימת פסיפלור המאוד מתאימה לעיצוב סלסלת פירות.